Welkom bij "Appeltje voor de Dorst"

Welkom op mijn persoonlijke website over het lekkerste fruit ter wereld: de appel! Bij nader inzien gaat er geen dag voorbij dat ik geen appel heb gegeten. Dus vond ik het wel eens leuk om speciaal daarvoor zelf een site te maken, volledig gewijd aan deze overheerlijk stuk fruit. Hope you like it!

 
 
 
 

Daarom zijn appelen gezond

Je kent ze vast, van die stevige en sappige appelen die een streling zijn voor onze smaakpapillen. Er zijn weinig mensen die niet graag een lekker appeltje eten. Kunnen we in dit geval dan stellen dat ‘de appel niet ver van de boom valt’?

Geen peulenschil, wel appelschil

Een appel schillen, dat is toch een peulenschil? Misschien. Maar laat ‘m er toch maar aan zitten! Want een groot deel van de mineralen en talrijke vitamines bevinden zich in dit schilletje dat jij de vuilbak in wilt gooien. Wie dus een appel eet onder het mom ‘an apple a day keeps the doctor away,’ eet dus beter de schil mee op. Let wel, er worden vaak middeltjes op een appel gespoten. Dus was hem eerst af met water. Zonder zeep, natuurlijk!

Cholesterol speelt een rol

Heel veel mensen ondervinden vandaag de nefaste gevolgen van een veel te hoge cholesterol. Zij worden aangeraden een cholesterolverlagend dieet te volgen. Mits een algemene gezonde voeding kan de appel ook hierin een aanzienlijke bijdrage leveren. Met haar 5 gram aan vezels bevat dit lekkere fruitsoort tamelijk veel pectine. Deze oplosbare vezel kan het cholesterolgehalte verlagen.

Maak je nooit meer dik

Zin in een snack? Neem dan een lekkere blinkende appel. Het verlicht je hongergevoel en je hebt amper calorieën binnen. Vezelrijke voeding maakt nu eenmaal onderdeel uit van elk dieet dat een bepaald gewichtsverlies nastreeft.

Ziek van appels eten?

“Ik word nog ziek van zo vaak appels te eten!” denk je misschien wel. Goed nieuws, dat kan niet. Want appels bevatten vitamine C. En laat dit nu een belangrijke vitamine zijn die het immuunsysteem versterkt.

Bye, bye ouderdom!

Naast vitamines en vezels bestaan appels uit heel wat antioxidanten. Deze beschermen het geheugen. Bye bye, vroegtijdige dementie en Alzheimer! En nu we het dan toch over ziekten hebben; appels kunnen zelfs kanker voorkomen. Ook hier kom ik terug op de schil van de appel. Eerder wees onderzoek uit dat prostaat- en borstkankercellen minder lang stand hielden nadat deze in aanraking kwamen met de antioxidanten die talrijk aanwezig zijn in appelschillen.