Welkom bij "Appeltje voor de Dorst"

Welkom op mijn persoonlijke website over het lekkerste fruit ter wereld: de appel! Bij nader inzien gaat er geen dag voorbij dat ik geen appel heb gegeten. Dus vond ik het wel eens leuk om speciaal daarvoor zelf een site te maken, volledig gewijd aan deze overheerlijk stuk fruit. Hope you like it!

 
 
 
 

Appeltje voor de dorst: dranken met appel

Drank dat appel bevat is letterlijk een appeltje voor de dorst. Maar welke dranksoorten bevatten appeltjes?

Calvados

Een terecht geliefkoosde drank is Calvados. Deze lijkt op cognac en wordt verkregen door appelcider te destilleren. De smaak van deze cider kan enorm variëren. Van zoet naar droog! Wie niet weet wat cider juist is: het is een alcoholisch drankje die van het sap van vruchten – met name appels – wordt geperst. In principe zijn appels die eigenlijk werden gekweekt voor consumptie ook geschikt om appelcider te maken. Toch gebruikt de alledaagse cider expert eerder een mix van gewone appels en speciale ciderappels. Soms wordt Calvados niet gemaakt op basis van appelcider. Maar dit is eerder van zeldzame aard. De Calvados is afkomstig van de plaats Calvados in Normandië. Lokale kenners laten zich in de verleiding brengen door de drank te combineren met de plaatselijke camembert. Heerlijk!

Appelsap

Bovenvermelde Calvados kreeg een eerste plaats vanwege zijn populariteit. Toch wil ik even vermelden dat het eenvoudige appelsap haast even lekker is! Nee, het bevat geen alcohol. Maar de pure en authentieke smaak van verse appeltjes valt moeilijk te evenaren. Ja, ik heb het weldegelijk over échte appelsap en niet die zoete goedjes met toegevoegde rommel. Het internet bulkt van de recepten om heerlijke en verse appelsap te maken. Geen zin in pure appelsap? Dan kan je nog altijd je blender bovenhalen om je eigen smoothie te bereiden!

Appelthee

Voortaan hoef je niet meer naar het verre Turkije te reizen om te profiteren van een portie zon. Het zonnetje zit – althans, als jij dat wenst – namelijk in jouw kopje thee. Uiteraard heb ik het over de Turkse appelthee! Ook hier raad ik je aan om appelthee te kiezen zonder toegevoegde suikers. Liefhebbers kunnen er een stukje kaneel aan toevoegen. Want dat maakt van elke winter een zeemzoete belevenis. Ook heb je heel wat varianten op appelthee zoals GreenLove op basis van biologische appels.