Welkom bij "Appeltje voor de Dorst"

Welkom op mijn persoonlijke website over het lekkerste fruit ter wereld: de appel! Bij nader inzien gaat er geen dag voorbij dat ik geen appel heb gegeten. Dus vond ik het wel eens leuk om speciaal daarvoor zelf een site te maken, volledig gewijd aan deze overheerlijk stuk fruit. Hope you like it!

 
 
 
 

Appelsap maken: hoe maak je zelf appelsap met een slowjuicer?

Waarom duur, commercieel gemaakt appelsap kopen als je het zelf kunt maken? Lees verder om erachter te komen hoe gemakkelijk het is om zelfgemaakt appelsap te maken met verse, bij voorkeur biologische, appels zonder conserveringsmiddelen, voedseladditieven en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Appelsap zonder een sapcentrifuge

Als je een sapcentrifuge niet kunt bemachtigen maar toch wilt genieten van de voordelen van vers appelsap, zorg dan dat je ongefilterd, biologisch en ongezoet appelsap bij je plaatselijke supermarkt haalt. Een tip over in de winkel gekocht appelsap dat je moet weten, is dat het er troebel uit moet zien, niet helder. Volgens een nieuwe studie heeft niet-verhelderd of troebel appelsap vier keer het polyfenolgehalte van de heldere variëteit.

Zonder te veel feiten en wetenschappelijk onderzoek, polyfenolen zijn antioxidanten die in bepaalde planten voorkomen en tal van gezondheidsvoordelen bieden, zoals bescherming tegen sommige vormen van kanker en hartaandoeningen.

Appelsap maken met je eigen slowjuicer

Waarom zou je genoegen nemen van sap uit de fabriek als je ook kunt genieten van de voordelen van ongefilterd appelsap met al zijn voedingsstoffen, vitamines, mineralen en polyfenolen? Je leest hier een eenvoudige, gemakkelijk te doen, stapsgewijze handleiding voor het maken van zelfgemaakt appelsap. Met het recept ben je zeker van een sapje dat volledig vrij van chemicaliën is.

Je kunt zelfgemaakt appelsap maken met een blender, ciderpers of een elektrische sapcentrifuge aka een slowjuicer. Het laatste apparaat is degene die veel mensen verkiezen, omdat de kwaliteit van het sap het beste is en het je in staat stelt om ook de sappulp te kunnen drinken, iets wat je niet kunt doen met een blender.

Op deze manier maak je appelsap met een slowjuicer

Ervan uitgaande dat je een elektrische sapcentrifuge bezit, begint je met het maken van je zelfgemaakte appelsap door:

  1. Snijd de appels in verschillende kwarten en verwijder de klokhuizen met een mesje of lepel.
  2. Plaats de appelkwarten in de opening van de sapcentrifuge.
  3. Druk op de startknop en je maakt sap. Zorg ervoor dat je een opvangbak hebt voor de pulp en een andere voor het sap.

Drink het sap direct na het maken

Een paar herinneringen voor nadat je je appelsap heeft gemaakt: consumeer het sap onmiddellijk en vries het in of bewaar restjes voor opslag in uw koelkast; dit moet binnen een week worden geconsumeerd.

Tips en trucs voor het maken van appelsap

  1. Zorg ervoor dat je zelfgemaakte appelsap goed wordt bewaard en bewaard met behulp van de juiste blikken en potten.
  2. Als je ervoor kiest om je sap in te vriezen, laat de vloeistof dan goed afkoelen en bewaar deze in luchtdichte containers.
  3. Als je ervoor kiest om je sap te blikken, giet de vloeistof dan in hete, gesteriliseerde potten terwijl het nog warm is, zodat er een centimeter ruimte overblijft.
  4. Sap van appels met een schil bevat minder hoeveelheden vitamine C en voedingsvezels die essentieel zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Aan de andere kant geven appels met schil je sap een knapperigere en zoetere smaak.